Tahkon portaat valmistuivat syksyllä 2017. Ne ovat vapaasti käytettävissä lumettomana aikana ja sopivat niin, kuntoilijoille, urheilijoille kuin myös retkeilijöille. Tahkon portaita pitkin saavuttaa Tahkon huipun, josta on upeat näkymät Syvärin järvelle. Huipulta löytyy kaksi rinneravintolaa, Pehku ja Panorama Bar, jotka sijaitsevat noin 500m päässä portaiden yläpäästä. Rinnealueella on myös frisbeegolf-rata. Portaat alkavat Ravintola Tirolin terassilta.

Portaiden juurelle pääsee sekä Ravintola Tirolin terassilta, että Tirolin oikealta puolelta Turistirinnettä pitkin, josta menee polku metsän siimekseen ja edelleen portaiden alkuun kulkien. Rinnettä pitkin nousua tulee noin 50m. Huipulta päin saavuttaessa portaiden ylätasanne sijaitsee päähissilinjan ( hissit nro 1 ja 2 ) vieressä.

Tahkon portaissa on 1054 porrasta, johon ei ole laskettu Ravintola Tirolin terassin portaita, ja nousua tulee yhteensä noin 800m. Jos nousee koko reitin portaiden kautta Tahkon laelle, tulee matkaa kilometri. Portaat on rakennettu puusta, joten nastakenkien ja sauvojen käyttö portaissa on kielletty.

Portaissa ei ole talvikunnossapitoa. Portaiden tilannetta voi seurata Facebookissa.

Syyslomaviikon aktiviteetit Tahkonrinteillä

Tahkonrinteiden hiihtokoulu järjestää syyslomaviikolla ohjattuja aktiviteetteja aikuisille ja lapsille.

OHJATTU PORRASTREENI (aloitus-/keskitaso) lauantaina 12.10. klo 10, tiistaina 15.10. klo 17 ja perjantaina 18.10. klo 14. Sisältää alkulämmittelyt ja loppuverryttelyt. Kesto 60min. Hinta 7€/hlö.Lähtöpaikka Tirolin terassi ja maksu paikan päällä kortilla tai käteisellä. Maksuvälineenä käy myös Edenred-kortti sekä Smartumin liikunta- ja kulttuuriedut. Ilmoittautuminen edellisenä päivänä klo 14 mennessä: skischool@tahko.com tai 0400 681 792. 
Minimiosallistujamäärä 3 henkilöä.

ILMAINEN PORRASKÄVELY LAPSILLE keskiviikkona 16.10. klo 12. 
Alkulämmittely leikkien muodossa ja nousemme portaita ylös ryhmän tason mukaan. Sopii n. 6-12 -vuotiaille lapsille. Kesto 60min.

LYHTYKÄVELY PORTAISSA KOKO PERHEELLE torstaina 17.10. klo 18.30. Lähtö Tirolin terassilta. Tunnelmallinen lyhtykävely portaita pitkin Tahkon päälle. Omat lyhdyt/kynttilät ja otsalamput mukaan.

Huomioithan, että Tahkonrinteet eivät vakuuta ohjauksiin osallistuvia.

Ryhmille porrastreenejä tilauksesta. Katso tästä.

#tahkonportaat #tahkonrinteet