Tahkon portaat valmistuivat syksyllä 2017. Ne ovat vapaasti käytettävissä lumettomana aikana ja sopivat niin, kuntoilijoille, urheilijoille kuin myös retkeilijöille. Tahkon portaita pitkin saavuttaa Tahkon huipun, josta on upeat näkymät Syvärin järvelle. Huipulta löytyy kaksi rinneravintolaa, Pehku ja Panorama Bar, jotka sijaitsevat noin 500m päässä portaiden yläpäästä. Rinnealueella on myös frisbeegolf-rata. Portaat alkavat Ravintola Tirolin terassilta.

Portaiden juurelle pääsee sekä Ravintola Tirolin terassilta, että Tirolin oikealta puolelta Turistirinnettä pitkin, josta menee polku metsän siimekseen ja edelleen portaiden alkuun kulkien. Rinnettä pitkin nousua tulee noin 50m. Huipulta päin saavuttaessa portaiden ylätasanne sijaitsee päähissilinjan ( hissit nro 1 ja 2 ) vieressä.

Tahkon portaissa on 1054 porrasta, johon ei ole laskettu Ravintola Tirolin terassin portaita, ja nousua tulee yhteensä noin 800m. Jos nousee koko reitin portaiden kautta Tahkon laelle, tulee matkaa kilometri. Portaat on rakennettu puusta, joten nastakenkien ja sauvojen käyttö portaissa on kielletty.

Portaissa ei ole talvikunnossapitoa. Portaiden tilannetta voi seurata Facebookissa.

Kesän viikko-ohjelma Tahkon portaissa

Viikot 26-27 sekä 29-31

Ilmoittautuminen edellisenä päivänä klo 14 mennessä:
skischool@tahko.com tai 0400 681 792
Minimiosallistujamäärä 3 henkilöä.

Portaat ovat monipuolinen ympäristö kehittää hapenottokykyä, kestävyyttä sekä lihasvoimaa. Tule mukaan ohjattuun porrastreeniin, jossa saat vinkkejä oikeaoppiseen tekniikkaan sekä uusia ideoita, kuinka hyödyntää portaita omassa treenissä. Kun tekniikka on kunnossa, saadaan porrastreenistä myös enemmän hyötyä!

Ohjattu porrastreeni (aloitus-/keskitaso) torstaisin klo 17 ja lauantaisin klo 12. Sisältää alkulämmittelyt ja loppuverryttelyt. Kesto 60min.

Ohjattu porrastreeni (jatkotaso) perjantaisin klo 14. Sisältää alkulämmittelyt ja loppuverryttelyt. Kesto 60min. Treeni sisältää mm. hyppyjä ja loikkia.

Hinta 7€/hlö. Lähtöpaikka Tirolin terassi ja maksu paikan päällä kortilla tai käteisellä.

Ilmainen porraskävely lapsille keskiviikkoisin klo 12. 
Alkulämmittely leikkien muodossa ja nousemme portaita ylös ryhmän tason mukaan. Sopii n. 6-12 -vuotiaille lapsille. Kesto 60min.

Huomioithan, että Tahkonrinteet eivät vakuuta ohjauksiin osallistuvia.

Ryhmille porrastreenejä tilauksesta. Katso tästä.

#tahkonportaat #tahkonrinteet