Tahkon portaat valmistuivat syksyllä 2017. Ne ovat vapaasti käytettävissä lumettomana aikana ja sopivat niin, kuntoilijoille, urheilijoille kuin myös retkeilijöille. Tahkon portaita pitkin saavuttaa Tahkon huipun, josta on upeat näkymät Syvärin järvelle. Huipulta löytyy kaksi rinneravintolaa, Pehku ja Panorama Bar, jotka sijaitsevat noin 500m päässä portaiden yläpäästä. Rinnealueella on myös frisbeegolf-rata. Portaat alkavat Ravintola Tirolin terassilta.

Portaiden juurelle pääsee sekä Ravintola Tirolin terassilta, että Tirolin oikealta puolelta Turistirinnettä pitkin, josta menee polku metsän siimekseen ja edelleen portaiden alkuun kulkien. Rinnettä pitkin nousua tulee noin 50m. Huipulta päin saavuttaessa portaiden ylätasanne sijaitsee päähissilinjan ( hissit nro 1 ja 2 ) vieressä.

Tahkon portaissa on 1054 porrasta, johon ei ole laskettu Ravintola Tirolin terassin portaita, ja nousua tulee yhteensä noin 800m. Jos nousee koko reitin portaiden kautta Tahkon laelle, tulee matkaa kilometri. Portaat on rakennettu puusta, joten nastakenkien ja sauvojen käyttö portaissa on kielletty.

Portaissa ei ole talvikunnossapitoa. Portaiden tilannetta voi seurata Facebookissa.

Katso Tahkon retkeilyreitit.

Ryhmille porrastreenejä tilauksesta. Katso tästä.

#tahkonportaat #tahkonrinteet