Hissillä Tahkon huipulle!

Aukioloajat

30.6.-7.8. keskiviikosta lauantaihin klo 10-16
11.-13.8. klo 10-16
27.-28.8. klo 10-16
24.-25.9. klo 10-16
16.-23.10. klo 10-16

Matkusta huipulle vaivattomasti ja nappaa Tahkon upeimmat maisemakuvat maisemahissistä käsin!

Maisemahissin ala-asema sijaitsee Panorama -rinteen juurella eli järveltä päin katsottaessa rinnealueen oikeassa reunassa. Piazzan suunnalta saavuttaessa kävellään ensin Tahkon sillan yli ja käännytään oikealle, kulkien Tirolin ohi ja jatkaen rinteiden juurella kulkevaa tietä noin 750m kunnes tie päättyy hissin ala-asemalle. Perille pääsee tarvittaessa myös autolla.
Lipunmyyntiautomaatti on hissin ala-asemalla, mutta suosittelemme ostamaan liput etukäteen nettikaupasta. Lippu on voimassa koko päivän hissin aukioloaikojen mukaisesti. Viimeinen hissinousu 15 minuuttia ennen sulkemisaikaa. Ukonilmalla tai kovalla tuulella hissi ei pyöri.

Hissin yläasemalla palvelee rinneravintola Panorama Bar & Café ja
rinneravintola Pehkuun on hissin yläasemalta noin 1km pituinen kävelymatka. Molempiin rinneravintoloihin pääsee myös autolla.

Hinnat

Bike ParkAlle 13v
päivä30€20€
kausikortti240€150€
Maisemahissi (jalankulkijat)7-12v (alle 7v veloituksetta)
päivä10€5€

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

Lippu tehdään uudelleen ladattavalle KeyCardille, laita etäluettava kortti vasempaan taskuun. (Skidatan KeyCard 25-alkuiset eivät käy nettikaupassa, 14- ja 08-alkuiset kortit eivät enää käy lainkaan.) Emme lunasta KeyCardeja takaisin. Kadonnutta lippua ei korvata ilman kuittia. 

Hissillä ylös – vauhdilla alas!

Hissipyöräilyssä nouset huipulle helposti hissillä ja kurvailet alas taidoillesi sopivaa rataa pitkin. Hissipyöräily on oiva tapa nauttia laskettelurinteistä kesällä. Perinteisen maastopyöräilyn lisäksi Tahkolla on loistavat olosuhteet myös hissipyöräilyyn. Tahkonrinteiden Bike Parkissa on yhdeksän erilaista, merkattua alamäkirataa, joista kolme on mustaa, kaksi punaista, kaksi sinistä ja kaksi vihreää. Tahkonrinteillä alamäkiajo on tehty mahdollisimman turvalliseksi, mutta silti vauhdikkaaksi ja hauskaksi! Korkeuseroa kertyy vajaan parinsadan metrin verran.

Bike Park ajo-opetusta aloittelijoille! Mahdollisuus varata 100min yksityisopetus tai 100min ryhmäkurssi ja oppia hissipyöräilyn tekniikat ja taidot. Lähdöt maisemahissin aukiolopäivinä klo 10, 12 ja 14. Opetuksen hinta sisältää hissin käytön opetuksen ajan. Hissipyöräily (alamäkiajo rinnekeskuksessa) kehittää nopeasti kaikessa maastopyöräilyssä tarvitsemiasi taitoja. Ammattimaisen ohjaajan neuvoilla ja vinkeillä nautit ajamisesta ja kehität taitojasi turvallisesti. Hissipyöräily on hauskaa, haastavaa sekä turvallista!

Lähimmät P-alueet sijaitsevat hissin ala- ja yläasemien tuntumassa, joten varusteet ja muut tarvikkeet saa autolla ihan äärelleen. Tuolihissin ylä-asemalla palvelee näköalaravintola Panorama Bar & Café ja rinnealueen toisessa reunassa Pehkubaari, jonne on hissin yläasemalta kilometrin mittainen matka harjanteella kulkevaa hyvää hiekkatietä pitkin.

Ohjeita Bike Parkin käyttäjille

  • Reiteillä ajettaessa on käytettävä kypärää, muut suojat ovat suositeltavia. Tarkista varusteidesi toimivuus.
  • Reiteillä ei ole päivittäistä ylläpitoa.
  • Suorituspaikkoihin on hyvä tutustua etukäteen. Valitse reitti ja vauhti taitotasosi ja olosuhteiden mukaan. Käytä tarvittaessa kiertoreittejä.
  • Käyttäjien tulee ottaa huomioon olosuhteet sekä ratojen kulumisesta syntyvät muutokset ja ajaa niillä itselleen turvallista vauhtia.
  • Pysähdy vain sellaisiin paikkoihin, joista sinut on helppo huomata. Jos palaat ylöpäin, kiipeä radan ulkopuolella.
  • Ota huomioon muut alueella liikkujat. Pyöräilijöillä on ehdoton väistämisvelvollisuus! Ylhäältä ja takaa tuleva väistää aina!
  • Reiteillä liikkuminen päihteiden vaikutuksen alaisena on kielletty.
  • Pyöräilet aina omalla vastuullasi.
  • Jokaisen velvollisuus on auttaa tapaturman sattuessa. Ilmoita viipymättä onnettomuuksista henkilökunnalle, 029 170 7030.
  • Noudata opasteita ja henkilökunnan ohjeita. Henkilökunnalla on oikeus poistaa hissilippu henkilöltä, joka ei noudata rinnesääntöjä.