Hissillä ylös – vauhdilla alas!

Hissipyöräilyssä nouset huipulle helposti hissillä ja kurvailet alas taidoillesi sopivaa rataa pitkin. Hissipyöräily on oiva tapa nauttia laskettelurinteistä kesällä.

Tahko Mountain Bike Park

Tahkolla on loistavat olosuhteet hissipyöräilystä innostuneille hurjapäille ja lajista kiinnostuneille aloittelijoille. Bike Parkissa on yhdeksän erilaista, merkattua alamäkirataa, joista kaksi on mustaa, kaksi punaista, kaksi sinistä ja kolme vihreää. 

Mini Mountain -harjoittelualueelta löytyy kolme aloittelijoille sopivaa rataa ja käytössä on sekä sompa- että mattohissi. Tahko Mountainilla alamäkiajo on tehty mahdollisimman turvalliseksi, mutta silti vauhdikkaaksi ja hauskaksi! Korkeuseroa kertyy vajaan parinsadan metrin verran.


Bike Park Mini Mountain

Kesälle 2023 tehtiin uusi Mini Mountain -harjoittelualue, jossa aloittelijat voivat tutustua lajiin turvallisesti. Aloittelijat, sekä lapset että aikuiset, nousevat Mini Mountainille sompahissillä tai katetulla mattohissillä. Alueelta löytyy kolme aloittelijoille sopivaa rataa.

Pitkiä ratoja hurjapäille

Tahko Mountainin Bike Park eroaa monesta muusta pyöräpuistosta pitkillä, osittain erittäin haastavilla reitillään. Pisin alamäkirata on 1,4 kilometriä pitkä, joten polte reisissä on taattua. Reitit on huolellisesti suunniteltuja ja tarkkojen laatuvaatimusten mukaisia. 

Parkkeeraa Bike Parkin äärelle 

Lähimmät P-alueet sijaitsevat hissin ala- ja yläasemien tuntumassa, joten saat varusteet ja muut tarvikkeet autolla ihan äärelle. Aseta Google Mapsiin määränpääksi Tahko Bike Park & maisemahissi. Tuolihissin yläasemalla palvelee näköalaravintola Panorama Bar & Café ja rinnealueen toisessa reunassa Pehkubaari, jonne on hissin yläasemalta kilometrin mittainen matka harjanteella kulkevaa hyvää hiekkatietä pitkin.

Hissipyöräily kasvattaa suosiotaan

Hissipyöräily, josta käytetään puheessa myös nimeä alamäkipyöräily, on harrastus, jossa mieli keskittyy ja arki unohtuu. Vauhdista huolimatta lajista voi nauttia jokainen oman tasonsa mukaan.

Bike Parkin alamäkireitit

Ohjeita Bike Parkin käyttäjille

 • Reiteillä ajettaessa on käytettävä kypärää, muut suojat ovat suositeltavia. Tarkista varusteidesi toimivuus.
 • Radat ovat käytössä vain aukioloaikoina ja sinulla täytyy olla voimassaoleva hissilippu.
 • Reiteillä ei ole päivittäistä ylläpitoa.
 • Suorituspaikkoihin on hyvä tutustua etukäteen. Valitse reitti ja vauhti taitotasosi ja olosuhteiden mukaan. Käytä tarvittaessa kiertoreittejä.
 • Käyttäjien tulee ottaa huomioon olosuhteet sekä ratojen kulumisesta syntyvät muutokset ja ajaa niillä itselleen turvallista vauhtia.
 • Pysähdy vain sellaisiin paikkoihin, joista sinut on helppo huomata. Jos palaat ylöspäin, kiipeä radan ulkopuolella.
 • Ota huomioon muut alueella liikkujat. Pyöräilijöillä on ehdoton väistämisvelvollisuus. Ylhäältä ja takaa tuleva väistää aina.
 • Reiteillä liikkuminen päihteiden vaikutuksen alaisena on kielletty.
 • Pyöräilet aina omalla vastuullasi.
 • Jokaisen velvollisuus on auttaa tapaturman sattuessa. Ilmoita viipymättä onnettomuuksista henkilökunnalle, puh. 029 170 7030.
 • Noudata opasteita ja henkilökunnan ohjeita. Henkilökunnalla on oikeus poistaa hissilippu henkilöltä, joka ei noudata rinnesääntöjä.

  Bike Park sopimusehdot
Osta nyt