Katso tästä Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen COVID-19 ohjeistus

Tahkolla rinneturvallisuuden kehittäminen on otettu jokapäiväiseksi tehtäväksi. Ammattitaitoinen henkilökunta huolehtii rinteiden, suorituspaikkojen ja hissien turvallisuudesta. Asiallinen rinnekäyttäytyminen ja sääntöjen noudattaminen on jokaisen rinteessä liikkujan velvollisuus. Kun kaikki noudattavat samoja sääntöjä, rinnealueesta saadaan turvallinen ja miellyttävä kaikille. Henkilökunta ja hiihdonopettajat auttavat ja opastavat mielellään. Rinteissä liikkuu myös Ski Patrol-henkilöitä, joiden puoleen voit kääntyä, jos on jotain kysyttävää tai avuntarvetta.

Onnettomuuden sattuessa rinnealueella:

 1. Ota yhteyttä henkilökuntaan lähimmällä hissin ala- tai yläasemalla, tai soita rinne-ensiapuun 
  +358 44 496 0335.
 2. Auta loukkaantunutta, jos tiedät mitä teet.
 3. Estä lisäonnettomuuden mahdollisuus.
 4. Ohjaa apu onnettomuuspaikalle.

Rinteen henkilökunta on koulutettu antamaan ensiapua ja kuljettamaan tarvittaessa loukkaantunut alas rinteestä.

Rinnesäännöt

 1. Tarkista varustuksesi toimivuus ja siteiden säädöt. Kypärän käyttö on suositeltavaa.
 2. Etene hissijonossa järjestyksessä ja täytä kaikki hissipaikat. Poistu ainoastaan merkityillä poistumispaikoilla.
 3. Valitse rinne taitotasosi mukaan. Tutustu erityissuorituspaikkoihin aina etukäteen.
 4. Ohita muut rinteessä liikkuvat riittävän etäältä. Ylhäältä ja takaa tuleva väistää aina. Huomioi erityisesti pienet lapset.
 5. Pysähdy vain paikkaan, josta sinut huomataan. Jos nouset ylöspäin, käytä aina rinteen reunaa.
 6. Säätele vauhti taitojesi mukaan. Huomioi paikalliset rinne- ja lumiolosuhteet.
 7. Pulkkailu on sallittu vain sille osoitetuissa paikoissa.
 8. Lasket aina omalla vastuullasi.
 9. Rinteessä liikkuminen päihtyneenä on kielletty.
 10. Jokaisen velvollisuus on auttaa tapaturman sattuessa. Ilmoita viipymättä onnettomuuksista henkilökunnalle.

Noudata aina opasteita ja henkilökunnan ohjeita. Henkilökunnalla on oikeus ja velvollisuus poistaa rinnelippu henkilöltä, joka ei noudata rinnesääntöjä.

Huomiothan vielä lisäksi erityisesti seuraavat asiat:

After ski -suunnitelmia tehdessä kannattaa muistaa, että rinteessä päihtyneenä liikkuminen on kielletty. Alkoholia nauttineena vaarannat itsesi ja varsinkin muiden turvallisuuden. Hissejä käyttävillä on oltava lasketteluun tai lautailuun tarkoitetut välineet. Henkilökunnalla on oikeus poistaa rinnelippu henkilöltä, joka ei noudata sääntöjä.

Rinteissä käveleminen on kielletty. Kävellen mäen päälle meneville on oma reitti, Joke Striitti, joka sijaitsee alhaalta katsottuna Special-rinteen vasemmalla puolella metsässä. Huipulla sijaitseviin rinneravintoloihin pääsee myös autolla Varpaisjärventien kautta.

Rinnealueella skinnaaminen on kiellettyä, koska tällä hetkellä meillä ei ole virallisia skinnausalueita.

Rinkka selässä lapsen kuljettaminen hississä ja rinteessä (suksilla) on lapsen turvallisuuteen vedoten ehdottomasti kielletty. Hississä liikkuvan lapsen on käytettävä laskemiseen tarvittavia välineitä.

Väistä rinteessä liikkuvat rinnekoneet ja moottorikelkat riittävän etäisyyden päästä. Rinteissä liikkuminen aukioloaikojen ulkopuolella ei ole sallittua, koska tällöin rinteitä huolletaan.

Dronen lennättäminen rinnealueella on kiellettyä ilman rinneyhtiön lupaa.

Rinne-ensiapuhuone löytyy lastenrinteen alaosasta. Mikäli ensiapuhuoneella ei ole henkilökuntaa paikalla ja olet loukkaantunut rinteessä, soita rinne-ensiavun numeroon +358 44 496 0335.

Tutustu Ski.fi-sivustolta löytyviin Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen julkaisemiin turvallisuusohjeisiin ja toimitusehtoihin sekä Kuluttajaviraston ohjeisiin www.ski.fi/rinneturvallisuus

Rinnepäivystäjä

Suomen Punaisen Ristin kouluttama rinnepäivystäjä huolehtii osaltaan aktiivisesti rinneturvallisuudesta ja tehokkaan ensiavun antamisesta. Rinnepäivystäjän tavoitat ottamalla yhteyttä lähimmälle hissiasemalle tai ensiapuhuoneelle. Jos olet kiinnostunut rinnepäivystystoiminnasta, katso lisätietoja ja uusien kurssien alkamisajat sivulta Punainen risti. Uusia päivystäjiä tarvitaan aina!Tahkonrinteet
Tahkolaaksontie 1
73310 TAHKOVUORI
+358 29 170 7030  
(0,0835 €/puh + 0,1669 €/min) 
toimisto@tahkonrinteet.fi